Eğitim
Giriş Tarihi : 21-12-2018 08:41   Güncelleme : 21-12-2018 08:41

“NEYİ MEŞHUR BİLİYORUM ÜLKEMİ TANIYORUM” YARIŞMASI KUZULUK İLKOKULU’NUN

Akyazı Kuzuluk İlkokulunun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenledikleri

“NEYİ MEŞHUR BİLİYORUM ÜLKEMİ TANIYORUM” YARIŞMASI KUZULUK İLKOKULU’NUN

 

Akyazı Kuzuluk İlkokulunun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenledikleri ilkokullar arası genel kültür ve bilgi yarışması “Neyi Meşhur Biliyorum Ülkemi Tanıyorum” yarışmasının beşincisi bugün yapıldı.

25  İlkokulun katıldığı ve Atatürk Spor  salonunda yapılan yarışma Kuzuluk  İlkokulunun birinciliği ile sonuçlandı.

Yarışma saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesi ile başladı.

 Oldukça zevkli ve heyecanlı geçen, Tanımadığımızı sevemeyiz sloganıyla yurt sevgisini ve ülke kaynaklarını tanımanın önemini geleceğin nesillerine aktarmayı amaçlayan yarışmada öğrencilere yurdumuzun çeşitli yörelerinin özelliklerinden oluşan 20 soru yöneltildi. 20 soru sonunda 19 Soruya doğru cevap veren Kuzuluk İlkokulu yarışma 1.si  oldu.Yarışmanın İkinci ve Üçüncüsünü  belirlemek için yedek sorulara geçildi.Yedek sorulara cevap verme hakkına sahip 3 okul Kabakulak İlkokulu,Konuralp İlkokulu ve nevruz Banoğlu İlkokulu yedek sorularla yarıştı Yarışma kurallarına göre soruya yanlış cevap veren okul yarışma dışı kaldı. Yedek sorulara doğru cevap veren Nevruz Banoğlu İlkokulu 180 Puanla 2.oldu 2.yedek soruya doğru cevap veren Konuralp ilkokulu da 180 puanla üçüncü oldu.

 Jüri üyeliklerini Madanoğlu Ortaokulundan Kemal KARA,Paris Ortaokulundan Rıdvan DİŞLİ, Madanoğlu Ortaokulundan Kübra BAHAR, Akşemseddin  İHO’dan Asiye AKDAĞ, Akşemseddin  İHO’dan  Elif TURAN ve Madanoğlu Ortaokulundan Esra MOSUN yaptılar.Okul Müdürü Mehmet Salih Şahin ayrıca jüri üyelerine de katkılarından dolayı birer hediye verirken yarışmaya katılan tüm okullara birer katılım belgesi verdi.

 Dereceye giren okulların hediyeleri protokol tarafından verildi.

Büyük ilgi gösterilen yarışmaya Akyazı Belediye Başkanı Hasan AKCAN,İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ile, Okul Müdürleri ,öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ