Eğitim
Giriş Tarihi : 14-11-2018 13:39   Güncelleme : 14-11-2018 13:39

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ DURMUŞ'TAN KUZULUK'TA KAH-VELİ SAATLER

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan kah-veli saatler isimli proje kapsamında Akyazı Kuzuluk Mahallesine gelen

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ DURMUŞ'TAN KUZULUK'TA KAH-VELİ SAATLER

 

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan kah-veli saatler isimli proje kapsamında Akyazı Kuzuluk Mahallesine gelen Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş bir kahvehanede toplanan öğrenci velilerine hitaben yaptığı konuşmada şunları söyledi “ Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza el birliğiyle sahip çıkalım ve onların kötü alışkanlık edinmelerine engel olalım. Veli-öğretmen ve öğrenci işbirliği çok önemlidir. Bu önemi dikkate alarak çocuklarımızı yakinen takip edelim. Kimlerle arkadaşlık yaptıklarını bilelim. Çocuklarımızla iletişimi asla kaybetmeyelim. Kaybedersek o boşluğu art niyetli kişiler doldurur. Buna asla fırsat vermeyelim. Çağımızın en büyük sorunlarından biri de madde bağımlılığıdır. Madde bağımlılığı yaşı çok alt seviyelere inmiştir. O nedenle hepimiz çok dikkatli olmalı ve çocuklarımızı sürekli kontrol altında tutmalı, onları dinlemeli ve onları anlamalıyız. İlimizin güzel İlçesi Akyazı’nın güzel Mahallesi Kuzuluk’ta sizlerle birlikte olmaktan, sizleri tanımaktan s on derece mutlu oldum. Düzenlediğimiz bu anlamlı gecemize katılımınızdan ötürü de sizlere teşekkür ediyorum”

Kah-veli saatler projesi kapsamında “ bir kahvenizi içeriz” sloganı ile yola çıkan İl Milli Eğitim Müdürlüğü ekipleri arasında yer alan rehber öğretmenler K. Nagehan Demiral, Elif Bektaş, Bayram Ebuzer Mutlu, Şura Çok, Betül Bozbek, Şeyma Sadan, Niğmet Yılmaz, Esra Kan ve Melike Durmaz  Kuzuluk Mahallesindeki toplantıda öğrenci velilerine aile içi iletişim, teknoloji ve madde bağımlılığı, sınav kaygısı, çocukları kollama ve korumada ailelere düşen görevler ve çocuklara hayır demenin öğretilmesi gibi konularında bilgiler aktardılar ve kendilerine sorulan sorulara cevaplar verdiler.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan kah-veli saatler projesi ve bu projeye bağlı olarak bir kahvenizi içeriz sloganı ile çıkılan yolda düzenlenen toplantılarda gelişen teknoloji ile birlikte ortaya çıkan problem alanları, hakkında velilerle ve toplumun diğer kesimlerindeki vatandaşlarla sohbet etmek,  farklı nedenlerle okul psikolojik danışmanlarına ulaşamayan velilere ve bireylere ulaşarak var olan problemleri çözmek gibi konularda katılımcılar bilgilendiriliyor.

Kuzuluk Mahallesinde bir kahvehanede gerçekleştirilen proje kapsamındaki toplantıda en can alıcı bölüm ise rehber öğretmenlerden kurulu ekip tarafından oynanan ve anlatılan konuların tamamını içine alan tiyatro oyunu oldu. Rehber öğretmenlerin mesleklerindeki başarı kadar oyunculukta da başarılı ve usta olduklarını oynadıkları oyunla göstermeleri izleyenlerin alkış ve takdirini kazandı.

Proje kapsamında ilk kahvehane sohbet toplantısı Adapazarı İlçesinde ikincisi Hendek İlçesinde yapılırken, üçüncüsü ise Akyazı İlçesinde yapılmış oldu. İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş’un önderliğinde Kuzuluk Mahallesine gelen Sakaryalı misafirlere toplantı öncesinde öğrenci Velileri yemek ikramında bulundu ve toplantı sonunda da Seher Aktaş isimli veli de Sakarya’dan gelen ekip adına İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş’a buket çiçek takdim etti.

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ