Akyazı Güncel
Giriş Tarihi : 13-11-2018 15:27   Güncelleme : 13-11-2018 15:27

DİABET HAFTASI ŞEKERSİZ DE GÜZEL SLOĞANI İLE BAŞLADI

13-19 Kasım tarihleri arasında gerçekleşen diyabet haftası nedeniyle Akyazı İlçe Salğık Müdürlüğü tarafından farkındalık

DİABET HAFTASI ŞEKERSİZ DE GÜZEL SLOĞANI İLE BAŞLADI

 

13-19 Kasım tarihleri arasında gerçekleşen diyabet haftası nedeniyle Akyazı İlçe Salğık Müdürlüğü tarafından farkındalık yaratmak amaçlı olarak hazırlanan şekersiz de güzel sloganlı program Kenan Sofuoğlu parkı önünde hayata geçirildi. İlçe Sağlık Müdürü Dr. Gülşah Yılmaz ve ekip arkadaşları tarafından düzenlenen farkındalık etkinliğine Dr. Sibel Gedikoğlu’nun önderliğinde Akyazı’ya gelen İl Sağlık Müdürlüğü ekibi de destek verdi.

Kaymakam Güney bilgi aldı

Diyabet haftası nedeniyle düzenlenen etkinliğe bazı daire müdürleri ile birlikte Akyazı Kaymakamı Yakup Güney’de katıldı. Güney İlçe Sağlık müdürü Dr. Gülşah Yılmaz’dan hafta ve hafta nedeniyle düzenlenen etkinliklerle ilgili geniş bilgi aldı.

Dr. Yılmaz, Kaymakam Güney’e diyabetin öneminden bahsetti ve son 10 yıl içinde dünyada ve ülkemizde en hızlı artış gösteren bir hastalık olduğunu söyledi. Hastalığın ortayla çıkmadan önce gizli diyabet dönemi olarak isimlendirdikleri bir dönemden geçtiğine dikkat çeken Dr. Yılmaz, diyabette kan şekerinin iyi kontrol edilememesi yüzünden küçük damarların bozulduğunu, kalp ve damar hastalıklarına, sinir hasarlarına, ayaklarda yara açılmasına, kemik kaybına, cinsel sorunlar yaşanmasına ve beyin damarı hasarına yol açtığını söyledi.

İlçe Sağlık Müdürü Dr. Gülşah Yılmaz, diyabetin çok su içme, sık sık idrara çıkma, çok yeme, aşırı kilo kaybı yaşama, görme bulanıklığı, aşırı kaşıntı, tekrarlayan enfeksiyon ve mantar enfeksiyonu gibi belirtileri olduğunu söyledi ve yakın aile bireylerinde diyabet öyküsü olanlar, kalp-damar rahatsızlığı bulunanlar, obez kişiler, hipertansiyon hastaları, kan yağları yüksek olan kişiler, gebelikte diyabet geçirenler, düşük ve ölü doğum yapanlar, iri bebek doğuranlar ve 45 yaş üstü kişilerin diyabet için risk taşıdıklarını sözlerine ekledi.

Broşür dağıtımı yapıldı

Diyabet haftası nedeniyle İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen farkındalık etkinliğinde sağlık ekibi vatandaşlara hastalıkla ilgili aydınlatıcı bilgiler içeren broşürler dağıttı ve kan şekeri ölçümleri yaptı.

 

 

 

 

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ