Akyazı Siyaset
Giriş Tarihi : 10-10-2018 17:21   Güncelleme : 10-10-2018 17:21

TARANOĞLU AKYAZILI DOSTLARI İLE BULUŞTU PROJELERİNİ ANLATTI

Anavatan Partisinin güçlü isimlerinden biri olan ve Orman ve Spor Bakanlığı yapan Ersin Taranoğlu

TARANOĞLU AKYAZILI DOSTLARI İLE BULUŞTU PROJELERİNİ ANLATTI

 Anavatan Partisinin güçlü isimlerinden biri olan ve Orman ve Spor Bakanlığı yapan Ersin Taranoğlu Akyazı’ya geldi ve onuruna düzenlenen sabah kahvaltısına katıldı, hem dostları ile bir kez daha birlikte olmanın mutluluğunu yaşadı hem de aynı kahvaltıda projelerini anlatma fırsatı buldu.

Kimler katıldı

Anavatan Partisinin ağır topları Mehmet Barutçu, Kenan Kaçar, Yılmaz Çetin ve Selahattin Toy tarafından düzenlenen kahvaltılı toplantıya İYİ Parti İlçe Başkanı Servet Top, CHP İlçe Başkan Vekili Mustafa İyiyazıcı, MHP’li Belediye Meclis Üyesi Ruhi Yılmaz, Altındere Belediye eski başkanı Abdülhalim Gündüz, Bakkallar Odası Başkanı Hüseyin Kaliç, Tuhafiyeciler Odası Başkanı İsmet Öztürk, Berberler Odası Başkanı Hasan Cengiz, Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Sezgin Durmuş, Muhtarlar Derneği Başkanı Bekir Durmuş ve çok sayıda Mahalle Muhtarı, Anavatan Partisinin geçmişte İlçe Başkanlığını yapan Sadettin Yar, Taranoğlu’nun Bakanlığında Muhtarlık yapmış olanlar, 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde isimleri Belediye Başkanlığı için geçen Ali Gezer, Ali Karakaş, Mehmet Onat ve aday adaylığını ilk açıklayan isim olan Trabzonlular Derneği Başkanı Ekrem Çoruhlu, ANAP’lılar ile Taranoğlu’nun dostları katıldı. Düzenlenen kahvaltılı toplantıya katılanların sayısı 200 civarındaydı.

Önce sohbet etti sonra da sitem etti

Taranoğlu konuşmasına ve projelerini tanıtmaya başlamadan önce siyaset yaptığı dönemlerde kendisiyle birlikte olan dostları ile sohbet etti. Bizim zamanımızda Akyazı’da Altındere , Kuzuluk ve Dokurcun olmak üzere üç belde belediyesi vardı. Üç başkan birleşip isteklerini sıralıyorlardı. Ben tek kaldığım için onlara gücüm yetmezdi o nedenle isteklerini yerine getirmek zorunda kalırdım derken  birlik ve beraberliğin ne kadar önemli olduğunun da altını çizmiş oldu.

Bedil Kadirbey’in unutulmaz Muhtarı Ziyafettin Özbelli’yi görünce “sen hala bekarmısın” diye sordu. Eski İlçe Başkanı Mehmet Barutçu’nun hala bekar ya Bakanlığınız ya da Milletvekilliğiniz döneminde onu sizin evlendirmeniz gerekirdi demesi üzerine tamam mesaj alınmıştır şeklinde cevap vermesi toplantıya katılanları gülümsetti.

Bugün burada bizim bir araya gelmemizi hazmedemeyenler olmuş. Özellikle Mahalle Muhtarlarımız ile Oda başkanlarımıza telef edilerek toplantıya katılmamaları istenmiş. Gördüğünüz gibi başaramamışlar. Katılan Oda başkanlarıma ve Muhtarlarıma teşekkür ediyorum.

Muhtar ve Oda Başkanlarının partisi olmaz. İktidar kimse ondan yana tavır alırlar. Çünkü hizmeti ancak böyle getirebileceklerini bilirler.  O telefon edenler Unutmasınlar ki, bende onların safındayım. Bugün burada Sayın Erdoğan’dan bahsedeceğim, onun istemesi halinde bu devasa projelerin hayata geçirilebileceğinden bahsedeceğim. Kesinlikle bugün burada siyaset yapmayacağım ve konuşmayacağım. Çalışma yerine oturmayı ve oturdukları koltuğu korumaya çalışanlar Cumhurbaşkanımızın talimatlarını dinlemiyorlar anlamı taşır. İsimleri bende mahfuz olan o arkadaşlar hakkındaki düşüncelerimi Sayın Cumhurbaşkanımıza aynen aktaracağım diyen Ersin Taranoğlu, bu tür uygulamaların partiye zarar verdiklerini o arkadaşlar bilmelidirler dedi.

Projelerini bir kez daha anlattı

Kendisi için düzenlenen toplantıya katılan Ersin Taranoğlu, üzerinde emek vererek hazırladığı projelerini bir kez daha toplantıya katılan Akyazılılara anlattı ve bu projeler Sakarya’ya çağ atlatacak devasa projelerdir. Bu projeleri hiçbir Belediye başkanı hayata geçiremez. Hayata geçirecek tek kişi Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan’dır. Bu projelerin kendisine anlatılması ve tanıtılması lazım. Bunu yapacak olan da Sakarya’nın Milletvekilleri ve Büyükşehir Belediye Başkanıdır. Projelerimi anlattığım bu arkadaşlarıma Cumhurbaşkanına anlatım hususunda kendilerine 15 Ekim tarihine kadar süre verdim. Bu süre içinde projelerim Cumhurbaşkanımızın görüşüne sunulmaması halinde bizzat ben Cumhurbaşkanımıza sunacağım dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkiye için bir nimet ve fırsat olduğunu söyleyen Taranoğlu, AK Partinin dışında hiçbir partinin Sakarya’dan yüzde 70’in üzerinde oy alamadığına dikkat çekerek, Sakarya ve Sakaryalılar Cumhurbaşkanımızı seviyorlar ve oylarını da bu sevgi üzerine atıyorlar. Yerel yöneticilerinde bunu bilmesi gerekiyor dedi.

Siyaset konusu

Ben bugünlerde böyle uluorta bir şekilde ortaya çıkınca herkes Taranoğlu siyasete mi soyunuyor diye sormaya başladı. Ben siyaseti bırakalı epey zaman oldu. Dönmeyi de düşünmüyorum ama ortaya koyduğum projelerimin Cumhurbaşkanımıza intikal ettirilmesi gerekiyor. İntikal ettirmeleri gerekenler bana senin projenden daha iyisi bizde var derler ve beni ikna ederlerse bende o zaman siyasete soyunmam ve onlarla birlikte çalışırım. Böyle bir projeleri olmamasına rağmen benim projelerimi de göz ardı eder ve Cumhurbaşkanımıza götürmezler de o projeleri ben Cumhurbaşkanımıza götürürsem o zaman aktif siyasete tekrar dönerim. Herhalde benim ne demek istediğim anlaşılmıştır diyen Taranoğlu, bugün Sakarya’mızı yönetenler hiç zaman geçirmeden bu güzel İlimizi turizme açmalılar ve İlimizin ve İlimizde yaşayanların gelir düzeylerini daha yukarılara taşımalıdırlar dedi.

Neden göç veriyoruz

Geçen yıl Sakarya’ya 35 bin kişi göç etmiş, buna karşılık 28 bin kişi de göç ederek Sakarya’dan ayrılmış. Ayrılanlara baktığımızda birçoğunun okumuş tahsilli ve de zengin olduklarını görüyoruz. Bu durum kuşkusuz bizi yani Sakarya’yı fukaralığa götürür. Bunun önlenmesi ve özellikle de beyin ve zengin göçünün önlenmesi lazım. Bunu yapacak olanda bu şehri yönetenlerdir. Şehrimizi yönetenler bu durumu iyi okumalılar. Aksi halde kaybeden taraf biz oluruz diye eski Bakan Taranoğlu, Cumhurbaşkanımızın da ifade ettikleri gibi tembel olanlar o koltuklarda oturmasınlar. Çalışkan olanlar, üretenler ve şehri güzelleştirip bir adım daha ileriye götürecek olanlar o koltuklarda oturmalıdırlar dedi ve konuşmasını şöyle tamamladı “ Bugün burada hatıralarım bir kez daha canlandı. Siyasi hayatım içinde Akyazı’nın bende çok önemli bir yeri vardır. Akyazı’da çok iyi dostlarım var. Bugün gerçekleşen bu sohbet ve birbirini sevenlerin buluştuğu toplantıya katılanlara teşekkür ediyorum.” 

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ