Akyazı Asayiş
Giriş Tarihi : 03-10-2018 23:19   Güncelleme : 03-10-2018 23:19

ZEHİR TACİRLERİNE AMAN YOK BASKIN ÜZERİNE BASKIN YAPILIYOR

Akyazı Jandarması ile Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler zehir tacirlerine adeta göz açtırmıyorlar.

ZEHİR TACİRLERİNE  AMAN YOK BASKIN ÜZERİNE BASKIN YAPILIYOR

 

Akyazı Jandarması ile Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler zehir tacirlerine adeta göz açtırmıyorlar. İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğünün desteğinde zehir tacirlerine karşı İlçe genelinde kapsamlı bir çalışma başlatan Akyazı Jandarması ile Polisi operasyon üzerine operasyon yapmayı sürdürüyor.

Önceki gece D-140 Karayolunun Mudurnu deresi kenarında bir araca yaptığı baskın sonrasında araçta 70 adet captagon cinsi sentetik uyuşturucu hap ile 5 gram esrar geçiren güvenlik güçleri A.Ü, B.B ve A.C isimli üç kişiyi gözaltına almış, gözaltına alınanların verdikleri ifade doğrultusunda İlçe merkezinde Ç.K. isimli şahsa ait eve baskın yapılmıştı.

Yine yakalananların verdikleri ifadeler doğrultusunda zehirlerin Akyazı’ya İstanbul’dan belli aralıklarla getirildiği bilgisine ulaşan güvenlik güçleri şüphelendiği 41 plakalı bir aracı takibe aldı. TEM otoyolu Akyazı girişinde durdurulmak istenen araç Hendek istikametine doğru kaçmaya başladı. Zanlılar kaçarken bindikleri araçtan bariyerlere yanaşıp camdan poşet attı. Poşeti bulan güvenlik güçleri buldukları poşetin içinde 400 gram uyuşturucu (skunk) buldu.

Hendek gişelerinden çıkan takipteki araç yan yollardan Akyazı sınırlarına giriş yaptı. Güvenlik güçleri ile sürdürülen kovalamaca zanlıların İmam Hatip Lisesi önünde durdurulup yakalanmalı ve gözaltına alınmaları ile kaçış macerası son buldu.

41 plakalı araçtan indirilen M.Z, S.Y ve B.B. isimli şüphelilerin üst aramasından 1 adet 9 mm çaplı tabanca, 3 adet mermi, bin 760 TL. para ele geçirildi. Araçta yapılan aramada ise direksiyonun altında bulunan özel bölmede de 3 bin 500 TL. para buldu.

İki gün içerisinde 6 zehir tacirini yakalayan Akyazı güvenlik güçleri yakaladıkları şahıslarla ilgili evrak hazırlıklarını tamamladıktan sonra zanlıları Adliyeye sevk etmeleri bekleniyor.

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ