Akyazı Siyaset
Giriş Tarihi : 02-10-2018 21:46   Güncelleme : 02-10-2018 21:46

BELEDİYE MECLİSİ MAHALLELERLE İLGİLİ KARARINI VERDİ

Akyazı Belediye Meclisi Ekim ayına ait olağan toplantısını yaptı.

BELEDİYE MECLİSİ  MAHALLELERLE İLGİLİ KARARINI VERDİ

 

Akyazı Belediye Meclisi Ekim ayına ait olağan toplantısını yaptı. Meclis salonunda gerçekleşen toplantıya Hasan Akcan başkanlık yaptı. AK Partili Lütfi Kaymaz’ın dışında kalan tüm üyeler toplantıya katıldı. Meclisin bu toplantısında öncesinde Belediye olan sonrasında Mahalle dönüşen Altındere, Kuzuluk ve Dokurcunun bölünmesine ilişkin nihai karar bu toplantıda tamamlanmış oldu. Karara göre Altındere Belediye olduğu zaman ki gibi üç mahalle bölünürken, Kuzuluk üç mahalleden iki mahalleye dönüştü, Dokurcun ise bölünmedi ve tek mahalle olarak kaldı.

GÜNDEM 1. Akyazı Belediyesinin 2019 mali yılı bütçe tasarısı incelenmek üzere Plan, Bütçe Komisyonuna havale edildi.

GÜNDEM 2. Akyazı İlçesine bağlı Kepekli, Akbalık ve Buğdaylı Mahallelerinde 3402 Sayılı Kadastro Kanununun 22-A maddesine göre yapılacak olan uygulama çalışmalarında, Harunusta Mahallesinde yine aynı kanunun Ek-4 maddesi hükmünce yapılacak olan 2-B kadastro çalışmalarında görev yapacak her mahalle için 6 bilirkişi üye seçimi gündemin bu maddesine göre yapıldı ve Akbalık Mahallesinde Ertan Balbağ, Muhammet Ali Ağırlar, Recep Nanbil, İbrahim Yırtıcı, Murat Baba ve Şenol Ağırlar.

Kepekli Mahallesinde Nihat Sertoğlu, Özkan Korkmaz, Selahattin Esen, Tekin Arslan, Mahir Özdemir ve Cevat Başer.

Buğdaylı Mahallesinde Bahtiyar Kuruoğlu, Alaattin Erenbey, Şenol Erdoğan, Ali Daloğlu, İhsan Kuruoğlu ve Metin Furuncuoğlu.

Harunusta Mahallesinde Cemal Gedik, Yusuf Aydın, Halit Çakmak, Fahri Otlak, Temel Çakmak ve Mustafa Yıldız çalışmalar sırasında bilirkişi olarak görev  yapmaları oy birliği ile kabul edildi.

GÜNDEM 3. 04.09.2018 tarih ve 79 No.lu Meclis kararıyla llçenin Vakıf Mahallesinin belirtilen sınırları içinde 1/1000 ölçekli imar uygulama planlarının yapılmasına ilişkin kararına istinaden Meclis İmar Komisyonuna havale edilen kararın ilgili komisyondan geldiği şekli oy birliğiyle kabul edildi.

GÜNDEM 4 ve 5. Maddelerinde yer alan hususlar görüşülmek üzere İmar komisyonuna havale edildi.

GÜNDEM 6. 04.09.2018 tarih ve 83 sayılı meclis kararı ile tekrar görüşülmek üzere İmar Komisyonuna geri gönderilen Dokurcun mahallesinin bölünmesine ilişkin karar ilgili komisyondan değişmeden geldi ve bu haliyle oylandı ve oybirliğiyle bu madde kabul edildi. Böylece Dokurcun Mahallesi bölünmemiş ve tek Muhtarlık olarak kalmış oldu.

Madde üzerinde görüşlerini belirtmek üzere kürsüye gelen Dokurcun Belediyesinin eski Başkanı ve MHP’li Meclis Üyesi Ruhi Yılmaz diğer Mahalleler bölündü bizim Mahalle neden bölünmedi şeklindeki sorusuna oturumu yöneten Hasan Akcan şu cevabı verdi “ Komisyonumuz Dokurcunun coğrafi olarak bölünmesi mümkün olmadığı görüşünü benimsedi.  Ayrıca 2 bin 350 nüfusu olan Dokurcundan bölünmesini isteyenlerin sayısı 382 olunca bölünme gerçekleşmedi”

İLAVE GÜNDEM 1. Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. tarafından İlçenin Kuzuluk Mahallesi elektrik dağıtım tesislerinin trafo yerleri ile ilgili hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı tadilat teklifine ilişkin istemleri bu madde gereğince görüşülmek üzere İmar komisyonuna havale edildi.

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ