Akyazı Asayiş
Giriş Tarihi : 19-07-2018 16:32   Güncelleme : 19-07-2018 16:32

AZMİN ELİNDEN NE KURTULABİLİR

Semahat Öztürk 68 yaşında 5 çocuk ve 11 torunu olan bir anne

AZMİN ELİNDEN NE KURTULABİLİR

 

Semahat Öztürk 68 yaşında 5 çocuk ve 11 torunu olan bir anne. Eşi Enver Öztürk’le 48 yıldan beri mutlu bir evliliği var. Semahat Öztürk ben yaşımı başımı aldım artık evimde oturayım dememiş. Bilmediklerini öğrenme adına yaklaşık 10 yıldan beri Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan kursların tamamına gidip bilgisini ve el becerisini arttırmış.

Son olarak Vitray Cam süsleme sanatını öğrenmek için HEM emekli Müdürü Saliha Şimşir tarafından açılan kursa katılmış. Kursta öğrendiklerine el beceriş ini de ekleyince ortaya mükemmel eserler çıkarmış ve hem kendisine bilmediklerini öğreten öğretmenlerinden hem de açılan sergilerde gösterime sunulan eserlerini görenlerin takdirine mazhar olmuş bir kadın Semahat Öztürk.

HEM emekli Müdürü Saliha Şimşir görevdeyken beraber çalıştığı usta öğreticilerle birlikte Vitray cam süsleme eserleriyle el sanatları eserlerinin gösterime sunulacağı bir sergiyi Akyazı’da açma isteğini kendisine de iletmiş ve katıldığı kurslarda ortaya çıkardığı mükemmel sayılacak güzellikte ki eserlerini açacakları bu sergiye getirmesi isteğine olumlu yanıt veren Semahat Öztürk hanımefendi açılacak olan sergiye katılmak ve eserlerini gösterime sunmak için Ordu’da tatilde olmasına rağmen tatilini yarıda keserek Akyazı’ya gelmiş.

Eşi Enver Öztürkde topluma mal olmuş bir isim. Yıllarca ikamet ettikleri Karaçallık Mahallesinde Muhtarlık yapmış ve Mahallesi için canla başla çalışmış. Eşinin bu azmi karşısında otur oturduğun yerde kadının yeri evidir dememiş, eşine destek olmuş ve bugünlere gelinmiş.

Kenan Sofuoğlu parkında açılan sergiye eşine destek amaçlı olarak Enver Öztürk de katıldı ve sergiyi takip eden basın mensuplarına da bu pozu vererek eşinin yaptığı işten ne kadar mutlu olduğunu dosta düşmana gösterdi. Bizde Öztürk ailesine ömür boyu mutluluklar diliyoruz ve yaş ne olursa olsun azmin elinden ne kurtulur ki diyoruz.

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ