Akyazı Magazin
Giriş Tarihi : 18-07-2018 23:05   Güncelleme : 18-07-2018 23:05

USTA ÖĞRETİCİLERİN SERGİSİ GÖZ KAMAŞTIRDI

Yıllardan beri Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde usta öğretici olarak

USTA ÖĞRETİCİLERİN SERGİSİ GÖZ KAMAŞTIRDI

 

Yıllardan beri Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde usta öğretici olarak görev yapmış daha sonra emekliye ayrılmış olan usta öğreticiler, yine HEM eski ve emekli Müdürü Saliha Şimşir’in Sakarya’ya giderek kursunu gördüğü Vitray Cam süsleme sanatı kursunda öğrendiklerini kendisiyle birlikte yıllarca çalışan usta öğreticilere öğretmesi ile ortaya çıkan birbirinden güzel eserler birlikte yine kendileri tarafından el emeği ve göz nuru dökülerek ortaya çıkarılan el sanatları eserleri Kenan Sofuoğlu parkında Akyazılıların beğenisine sunuldu.

HEM eski Müdürü Saliha Şimşir’in (emekli) önderliğinde Usta öğreticiler Nurcan Yılmaz, Şüheda Yüksel, Nusret Duru, Ayeser Koç, Fatma Atmaca, Fatma İşitez, Fatma Oğuz, Mürsel Sağlam, Emine Akıncı, Meryem Sakönder, Nevin Kalkan ve Semahat Öztürk’ten oluşan ekip tarafından hazırlanan eserler sergiyi gezenlerin büyük beğenisi kazandı.

Sergiyi gezen Akyazılılar, HEM kurslarına gönderdiğimiz kızlarımızın kısa sürede bu kadar güzel eserleri yapma yeteneğini nereden aldıklarını kendi kendimize sorar dururduk, usta öğreticilerin bu mükemmel eserlerini gördükten sonra şimdi bu yeteneklerini bu kadar usta olan öğreticilerinden aldıkları kararına vardık dediler ve eserleri fazlasıyla beğendiklerini dile getirdiler.

İlgisizlik usta öğreticileri üzdü

Saliha Şimşir ve eserlerini sergileyen usta öğreticiler yer darlığı yüzünden çok sayıda eserlerini sergileme imkanı bulamadıklarını söyleyerek, eserlerimizi sergilemede hayli güçlük çektik. Belediye başkanı Hasan Akcan başta olmak üzere diğer yetkililerin bize gereken ilgiyi göstermemesi ve beklediğimiz desteği vermemiş olmaları bize sıkıntı yarattı ama biz her olumsuzluğa karşın yine de imkanlarımızı zorlayarak eserlerimizi sevgili Akyazılı hemşehrilerimizin beğenisini sunmayı başardık dediler ve yetkililerden gerekli ilgiyi görememekten dolayı da üzüntülü olduklarını dile getirmeyi ihmal etmediler.

Saliha Şimşir ve usta öğreticiler eserlerinin sergilenmesine imkan tanıyan Kenan Sofuoğlu işletmecisine ve tüm çalışanlarına da teşekkür ettiler. Sergi iki gün açık kalacak.

HEM eski ve emekli Müdürü Saliha Şimşir’in önderliğinde usta öğreticilerin eserlerinin gösterime sunulduğu açılışı yapılmayan sade sergiye Akyazı HEM Müdürü Dursun Ali Yaman ile Karapürçek HEM Müdürü Veli Tığlı katıldı. Böylece HEM Müdürleri usta öğreticilerini yalnız bırakmamış oldular.

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ