Akyazı Güncel
Giriş Tarihi : 16-07-2018 17:30   Güncelleme : 16-07-2018 17:30

AKYAZI DEMOKRASİ İÇİN MEYDANDA

15 Temmuz Hain Darbe Girişimi'nin 2. yıldönümünde Akyazı'da meydanlar doldu

AKYAZI DEMOKRASİ İÇİN MEYDANDA

 

15 Temmuz Hain Darbe Girişimi'nin 2. yıldönümünde Akyazı'da meydanlar doldu. Tek yürek olan binlerce kişi 'Darbeye karşı omuz omuza" sloganları atarak darbeye lanet yağdırdı

FETÖ Terör Örgütü'nün 15 Temmuz Hain Darbe Girişimi'nin 2. yıldönümünde Akyazı'da bir dizi etkinlik düzenlendi.
Binlerce kişi, direnişin sembolü olan Demokrasi Meydanı'nda bir araya geldi.

Akyazı Demokrasi meydanını tıklım tıklım dolduran Akyazılı vatandaşlar "Darbeye karşı omuz omuza" ve "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları attı. Sayı duruşu ve İstiklal marşıyla başlayan gece Kuran-i kerim okumasıyla devam etti.

Gecenin başlamasıyla birlikte önce öğrenciler tek tek sahneye çıktı ve şiirler okudular. Okunan şiirlerin ardından Sakarya Vali Yardımcısı Akyazı Kaymakam vekili Mehmet Fatih Çiçekli açılış konuşmasını yaptı. Çiçekli o geceyi anlattı “ Kahraman Akyazı’nın yiğit insanları sizleri en kalbi duygularla selamlıyorum. Aslında bugün özel bir gündeyiz bugün protokole layık giyinmem gerekiyordu gördüğünüz üzere üzerimde şöyle bir kıyafet var. Neden bu kıyafeti giydim, çünkü bu benim üniformam. Nasıl yani dediğinizi duyar gibiyim. Üzerimde gördüğünüz kıyafet 15 Temmuz gecesi valiliğe giderken üzerimde bulunan kıyafet. O günü daha iyi yad etmek adına aynı kıyafetle sizlerin huzurundayım. Akyazı’ya göreve başladığım ilk günden beri insanlarla enteresan bir muhabbet ver içimde. Bu muhabbetin nedeni ben Bayburtluyum bir tarafım Trabzon’a dayanır ama Bayburt’a benzediğinden midir,  Dinine, İnancına, Vatanına, Bayrağına tıpkı benimde bağlılığım gibi Akyazı’nın da bağlılığından mıdır yahut neredendir bilemiyorum ama özel bir muhabbetim var. 15 Temmuz gecesini ilk olarak Televizyondan gördüm. Köprüler kapatılmış, bazı yerler ele geçirilmeye çalışılmış gibi şeyler gördüm. Hemen Sakarya Valiliği yazı işler müdürümü aradım ve Sakarya valiliği ne durumda diye sordum. Kendisinin de bilgili olmadığını belirtti bana ve bende ona öğrenmesini ve tekrar dönüş yaparak bilgi vermesini istedim. Tabi içim huzursuz ve duramıyorum bende şoförümü çağırarak yola koyuldum. O esnada dönemin Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş’u aradım. Efendim Sakarya valiliğinin durumunu biliyor musunuz diye sordum ve kendisinin de bilgisinin olmadığını belirtti. Bende valimize söyleyerek ben Valiliğe gidiyorum dedim. O da tamam beni de bilgilendir dedi. Sakarya Valiliğe gittiğimde Askerler Valiliğin önünde ve bizleri içeri sokmadığını gördüm. Uzunca süre münakaşa ettik. Hata yapıyorsunuz bunun hesabını vereceksiniz dedim. Ve Sakarya halkının Valiliğe gelmesi için Camilerden anons yaptırdım. Bir süre sonra Vatandaşlarımızla birlikte Valiliğimiz geri aldık ve hainleri bertaraf ettik” dedi.

15 Temmuz Milli İrade Derneği Akyazı şube başkanı Ali Gezer de kürsüye çıkarak bir konuşma yaptı. Gezer konuşmasında “  Şuanda burada 15 Temmuz demokrasi zaferini ve Şehitleri, Gazileri anma gününde toplanmış bulunmaktayız. 15 Temmuz gecesi Ülkemizi, Milletimizi, Demokrasimizi, Cumhuriyetimizi aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen Vatan hainleri harekete geçmiş ve fedakar Aziz Milletimize silahlarını doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardır. Ancak milletimiz darbe girişimini sokakları ve meydanları doldurarak ölümü göze alarak hainleri başarısızlığa uğrattı. 15 Temmuz demokrasi zaferimiz kutlu olsun. Şehitlerimiz rahmetle anıyor, gazilerimize Allah’tan şifa diliyorum, dedi.

Yapılan konuşmaların ardından 15 Temmuz Milli İrade derneği Akyazı şubesi platforma çıkarak hatıra fotoğrafı çekildiler.

Kalabalık, saat 00.13'te selanın okunmasından sonra dağılmaya başladı.

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ