Akyazı Güncel
Giriş Tarihi : 09-07-2018 00:06   Güncelleme : 09-07-2018 00:06

HER YIL AKYAZI’DA BULUŞAN KIZ MESLEKLİLER BU DEFA ÇANAKKALE’DE BULUŞTU

Akyazı Kız Meslek Lisesinin ilk mezunları her yıl Akyazı’da düzenledikleri geleneksel

HER YIL AKYAZI’DA BULUŞAN KIZ MESLEKLİLER BU DEFA ÇANAKKALE’DE  BULUŞTU

 

Akyazı Kız Meslek Lisesinin ilk mezunları her yıl Akyazı’da düzenledikleri geleneksel buluşmalarını bu defa unutamadıkları öğretmenleri Metin Uluköylü’nün ikamet etmekte oldukları Çanakkale’de gerçekleştirdiler.

Kız Meslek Lisesinin eski müdürlerinden Saliha Şimşir  ve o yılların öğrencilerinden süheda Yüksel tarafından organize edilen 30 kişilik gurup hafta sonu özel bir araçla Çanakkale’ye gitti.

Çanakkale  girişinde özel misafirlerim dediği öğrencilerini karşılayan Metin Uluköylü  burada misafirleri ile bir sabah kahvaltısı yaptı.

Kahvaltıdan sonra bu ziyaretiniz benim için çok anlamlıdır diyen Uluköylü bu günkü ziyaretinizi hem ziyaret hem ticarete dönüşmesini istiyorum. Bu gün hem sohbet edip hasret gidereceğiz ve hem de kahraman şehitlerimizin destan yazdıkları, yeni kurulacak olan Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı Çanakkale şehitliğini gezerek bilgiler elde edeceğiz. Dedi.

Daha sonra kafile araçla birlikte Gelibolu’daki savaş alanına geçti.  Gelibolu’da ilk durak Seyit onbaşının düşman donanmalarını denizin dibine gömdüğü o meşhur top’un olduğu yer oldu. Aynı zamanda coğrafya öğretmeni olan ve kafileye rehberlik eden Uluköylü Seyit Onbaşı’yı tanıttı. O’nun yaşadıkları olayları, O meşhur 215 kiloluk mermileri nasıl kaldırarak topa sürdüğü ve gemileri nasıl  batırdıklarını ve Çanakkale’yi geçilmez yaptıklarını büyük bir ustalık ve duygusal bir şekilde anlattı.

5 basamakla çıkılabilen o devasa topun önünde Kafile ile birlikte Çanakkale’ye gelen Akyazı temsilcimiz Kenan Certel eşliğinde topluca Çanakkale marşını seslendiren Metin Uluköylü ve öğrencilerine o sırada yurdun başka yerlerinden gelen kafileler de eşlik edince oldukça coşkulu ve duygulu anlar yaşandı.

Buradan sıra ile Çanakkale savaşlarının yapıldığı alanın önemli bölümleri olan 57. Alay, Çanakkale anıtının bulunduğu alan ve Atatürk’ün saatine isabet eden ve yaralandığı yer olan Conk Bayırı ve son olarak da Çanakkale savaşlarının cereyan ettiği sırada Atatürk’ün belli süre kaldığı köydeki ev ziyaret edildi.

Her ziyaret edilen yerde önemli bilgiler edinen Kız Meslekliler gurubu buralarda bol bol fotoğraflar çektirerek ziyaretlerini ölümsüzleştirdiler.

Akşam saatlerine kadar süren Gelibolu ziyareti Boğazın kenarında hep birlikte yenilen akşam yemeği ile sona erdi.

Yemek sonunda öğretmenlerine teşekkür eden Akyazı Kız Meslek Lisesinin ilk öğrencileri Öğretmenleri Metin Uluköy’lü ye bir armağan verdiler. Akyazı kafilesi birlikte okunan şarkılarla Akyazı’ya dönmek üzere Çanakkale’ye veda etti.

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ