Akyazı Güncel
Giriş Tarihi : 06-07-2018 01:23   Güncelleme : 06-07-2018 01:23

ATAĞA KONTRAKTAKLA CEVAP GELDİ

Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan’la Akyazı’da gazetecilik yapan Salim Özyılmaz,

ATAĞA KONTRAKTAKLA CEVAP GELDİ

 

Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan’la Akyazı’da gazetecilik yapan Salim Özyılmaz, Kenan Certel ve Alaattin Onur arasında kılıçlar bir kez daha çekildi. Belediye Başkanı Hasan Akcan’ın Salim Özyılmaz’ın yazdığı “Akyazı Bizim” Alaattin Onur’un da “Devlet Lojmanları satarken bizim Belediye 62 daireyi ne yapacak” başlıklı köşe yazılarında kendisine hakaret edildiği iddiası ile  Avukatı aracılığıyla Akyazı Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunup cezalandırılmalarını istemesi üzerine gazeteciler de karşı atağa geçerek Belediye Başkanı Hasan Akcan’ın Afyon’da Belediye Meclis üyelerine hitaben yaptığı konuşmada İlçede görev yapan basın mensuplarına ayırım yapmadan yaptığı açıklamada hakaret ettiği, onur ve gurur kırıcı sözler sarf ettiği gerekçesiyle orada yaptığı konuşmasını da bir CD ile yazdığı dilekçesine ekleyerek Akyazı Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmasıyla Başkan Akcan’ın atağına kontratakla karşılık verdi.

Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan’ın Avukatı tarafından Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği suç duyurusu dilekçesine istinaden gazeteciler Salim Özyılmaz ve Alaattin Onur Savcılığa giderek suç duyurusu ile ilgili ifade vermelerinden hemen sonra bu defa gazeteciler Özyılmaz, Onur ve Certel birlikte Cumhuriyet Başsavcılığına giderek Başkan Akcan’la ilgili suç duyurusunda bulundular ve kendilerine yönelik yaptığı hakaret içeren, onur ve gurur kırıcı konuşmasından ötürü cezalandırılmasını istediler.

Belediye Başkanı Akcan’la Gazeteciler Salim Özyılmaz, Kenan Certel ve Alaattin Onur arasında ki karşılıklı atak ve kontratak hareketi Akyazı gündemine bomba gibi düştü. Herkes bu işin nasıl sonuçlanacağını merak eder hale geldi.

Akcan Afyonda ne söylemişti

Akyazı basını bizim Afyon’a gelişimizle ilgili yalan yanlış haber yapmışlar. Telefondan öğrendim gazetecinin biri yazısında Afyonda benim paramı yiyorlarsa haram zıkkım olsun demiş. Avukatıma talimat verdim haklarında suç duyurusunda bulanacağım. Gazetecilerin belediyeden aldıkları bütün paralar haram zıkkımdır. Benden alamıyorlar. Para musluklarını kestim. Belediyeden onlara para çıkmaz. Onun için yalan yanlış haber yapıyorlar. Benden önce her hafta sonu mesai bitiminden sonra gelip belediyeden para alıp giderlermiş. Ben geldim tek bir kuruş dahi ödemedim. Ödememde.

Önceden gazeteciler bir yazı yazarlardı. Aman bir reklam verelim de bir daha yazmasın derlerdi. Beni de öyle zannettiler. Bir yazı yazdılar işinize bakın dedim. Bir daha yazdılar defol git dedim. Hatta bunlar yazı yazmaktan korkmuyorlar. Bunlardan biri daireye geldi. Yeminle söylüyorum başkan kiramı ödeyemiyorum bir fatura keseyim de ev kiramı ödeyeyim dedi. Bende bayanlar var diye burada söyleyemiyorum söyleyemediğim o sözü söyleyip kovdum kendisini. O gün bugündür belli adamlar aleyhimde yazı yazarlar. Çiğ yemedik ki karnımız ağrısın Allah’ın izniyle 2019 da yapılacak seçimde tekrar seçiliriz de yine buraya geliriz. İt ürür kervan yürür biz işimize bakalım.

Gazeteciler nasıl cevap vermişti

Başkan Akcan’ın ayırım yapmadan ve isim vermeden Akyazı’da görev yapan tüm gazetecileri hedef alan konuşmasının ardından Salim Özyılmaz, Kenan Certel ve Alaattin Onur imzasıyla bir kamuoyunun dikkatine sunuyoruz başlığını taşıyan bir bildiri yayınlamışlardı. Bildiride Başkan Akcan’ın Afyon konuşmasında kullandığı bazı cümlelerin midelerini bulandırdığını belirterek, konuşmasında hepimizi zan altında bırakan cümleler mevcuttur.  Onları bizim kabul etmemiz asla mümkün değildir. O cümleleri çok çirkin bir iftira olarak değerlendiriyoruz ve Başkan Akcan’ı isim zikretmeye davet ediyoruz. İsimleri açıklasın ki bizde onları bünyemizden atalım. İsim açıklamaması halinde bu sözleri çirkin bir iftira olarak değerlendirip o sözleri aynen kendisine iade ediyoruz. Hele hele it ürür kervan yürür sözleri bir belediye başkanına yakışır söz değildir. O sözü de kendisine iade ediyoruz.

 

 

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ