Akyazı Siyaset
Giriş Tarihi : 05-07-2018 15:06   Güncelleme : 05-07-2018 15:06

AKYAZI BELEDİYE MECLİSİ TATİLE GİRDİ

Akyazı Belediyesinin Temmuz ayına ait olağan meclis toplantısı yapıldı.

AKYAZI BELEDİYE MECLİSİ TATİLE GİRDİ

 

Akyazı Belediyesinin Temmuz ayına ait olağan meclis toplantısı yapıldı. Belediye Başkanı Hasan Akcan’ın bir kez daha katılmadığı meclis toplantısını başkan yardımcısı Mehmet Çakmak yönetti.

GÜNDEM MADDELERİ

Gündemin birinci maddesi gereğince meclis tatil ayının belirlenmesine ilişkin olan bu maddeye göre oturumu yöneten başkan yardımcısı Mehmet Çakmak Büyükşehirle uyumun sağlanması açısından meclisimizin Ağustos ayında tatile girmesini öneriyorum dedi ve bu öneri AK Partili Meclis Üyesi Abdurrahim Atmaca’nın “Meclis tatile girmesin”  demesine rağmen yapılan oylamada oy çokluğuyla kabul edildi.

Gündemin 2.maddesi gereğince; Dolu Memur kadro değişikliği ile ilgili hazırlanan cetvel hazırlandığı şekliyle oylandı ve oybirliğiyle kabul edildi.

Gündemin 3.maddesine geçildi. Bu maddenin birinci bölümünde yer alan Kuzuluk Mahallesi fabrika civarı mevkii 384 parselde bulunan 9.440.00 M2 yerin 5393 Sayılı Belediye Kanununun 18.e maddesi hükümleri dahilinde satımı, takası, tahsisi, tahsisin kaldırılması ve üç yıldan fazla süre ile kiralanmasına ve bu konuda Belediye Başkanı ile Encümene yetki verilmesini ilişkin bu bölümün gündemden çıkarılmasına ilişkin teklif yapılan oylama sonunda oybirliğiyle kabul edildi ve böylece gündemin 3.maddesindeki bu bölüm gündemden çıkarılmış oldu. Aynı madde içinde yer alan Dedeler Mahallesi Köy içi mevki 124 ada ve 21 parselde bulunan 264.94 M2. Alana sahip taşınmazın satımı, takası, tahsisi, tahsisin kaldırılması ve üç yıldan fazla süre ile kiralanması konusunda Belediye Başkanı ile Encümene istenen yetki verildi.

Gündemin 4.maddesine geçildi. Mülkiyeti Belediyeyle ait olan Durmuşlar Mahallesi 130 ada ve 11 parselde bulunan toplam tapu alanı 1.980.10 M2 olan taşınmazın 1.638.62 M2.sinin 66.462.43 TL. Kamulaştırma bedeli ile Karayolları Genel Müdürlüğü 1.Bölge Müdürlüğüne devri, devir ile ilgili iş ve işlemler için Belediye Başkanı ile Encümene istenen yetki oybirliğiyle verildi.

Gündemin 5.maddesine göre; Kırsal yerleşim alanlarının yeniden düzenlenmesi teklifi oybirliğiyle ilgili komisyona havale edildi.

Gündemin 6.maddesine geçildi. Küçücek Mahallesi 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planında kullanım amacı “sanayi alanı” olan alan ile ilgili Meclis İmar komisyonu tarafından hazırlanan rapor geldiği şekliyle oylandı ve oybirliğiyle kabul edildi.

 Gündemin 7.maddesine gelindiğinde maddede yer alan Mülkiyeti Orman İşletme Şefliğine ait Kuzuluk Mahallesi hamam dağı mevki orman niteliğindeki taşınmaz üzerine yapılan dükkanların imar barışından yararlanması ve imar barışı ile ilgili her türlü iş ve işlemler için Belediye Başkanına yetki verilmesine ilave olarak orman arazisi, hazine ve belediyeye ait olan araziler üzerinde bulunan mülkiyeti belediyeye ait olan binalar ve taşınmazlarda bu imkan yararlansın şeaklindeki ilave ile birlikte istenen yetki verildi.

Gündemin 8.maddesi sonradan eklenen ilave gündemdi. Bu maddede kullanım hakkı Akyazı Belediyesine ait olan 7.45 hektarlık Kuzuluk Mahallesi Aksartepe C tipi mesire alanı üzerinde 29 yıla kadar sınırlı ayni hak tesisi işleminin gerçekleştirilebilmesi için Belediye Başkanına ve Encümene yetki verilmesi oybirliğiyle kabul edildi ve istenen yetki verildi.

GÜNDEM DIŞI KONUŞMALAR

Gündem dışı konuşmanın ilki MHP’li Meclis Üyesi A. Hikmet Kurt tarafından yapıldı. Kurt konuşmasında 24 Haziran seçimlerinin hayırlara vesile olmasını temenni ettikten sonra son günlerde ardı ardına gelen kayıp çocuklar ve sonradan kayıpların cansız bedenlerinin bulunması olaylarının yüce Türk Milletini derinden sarstığına dikkat çekerek, tecavüz terörünü şiddetle kınıyor ve lanetliyordum. Bu tür sapıklara yaşam hakkı v erilmemelidir. O nedenle ben şahsen idamın geri gelmesini istiyorum dedi. Kurt’un bu istemi alkışlarla desteklendi.

Kürsüye daha sonra yeni MHP’li Meclis Üyesi Murat Öz geldi. Öz, kapanan Belediyelerin Mahalle sayısının eskiye dönüştürülmesine ilişkin çalışmaların bir an önce sonlandırılmasını istedi ve bu konuda Dokurcunla ilgili bir çalışmanın neden yapılmadığını sordu.

Murat Öz ayrıca MHP grubu olarak birlikte imzalayarak Meclis Başkanlığına sundukları önergede bazı talepleri olduğunu ancak önergeyi vermelerinin üzerinden 3 meclis toplantısı geç meşine rağmen bir cevap alamadıklarını söyleyerek önergeye verilecek olan cevabın hızlandırılmasını talep etti.

ÇAKMAK CEVAPLADI

MHP’li Meclis üyelerinin gündem dışı konuşmalarına cevap oturumu yöneten başkan yardımcısı Mehmet Çakmak’tan geldi. Çakmak kapanan Belediyelerdeki Mahalle sayısının arttırılmasına ilişkin gelen talepleri komisyondan geçirdikten sonra önce Kaymakamlığa sonrada Valilik makamına sunduklarını oradan gelecek olan cevabı beklediklerini söyledi. Dokurcunla ilgili cevap ise Komisyon Başkanı Kemal Özten’den geldi. Özten Dokurcun mahallesinden bu konuda yazılı bir talep almadıklarını ancak sözlü olarak taleplerin kendilerine ulaştığını söyledi ve Kuzuluk ile Altındere ile ilgili Valilikten gelecek olan cevaba göre Dokurcun konusunda girişimde bulunacaklarını söyledi.

Gerçekleşen Meclis toplantısını Belediye Başkan yardımcısı Mustafa Kemal Aksakal ile Daire Müdürleri de yakından ve dikkatli bir şekilde takip etti. Kendileri ilgili konular gündeme geldiğinde sık sık not aldıkları da gözlendi.

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ