Akyazı Siyaset
Giriş Tarihi : 24-06-2018 23:55   Güncelleme : 24-06-2018 23:55

24 HAZİRAN SEÇİMLERİ RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN

Büyük bir çekişme içinde geçen seçim kampanyasının ardından sonucu merakla beklenen

 24 HAZİRAN SEÇİMLERİ RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN

 

Büyük bir çekişme içinde geçen seçim kampanyasının ardından sonucu merakla beklenen Cumhurbaşkanlığı seçiminden Recep Tayyip Erdoğan zaferle çıktı. Oyların yüzde 53 üçüne yakını alan Erdoğan ilk turda Cumhurbaşkanı seçildi.

Milletvekili seçimlerinde ise tek başına iktidar olacak sonucu elde edemedi. Ancak MHP ile koalisyon yaparak  çoğunluğu elde edebiliyor.

Sandıkların açılmasının ardından ilk sonuç Küçücek mahallesi Cumhuriyet ilkokulundan geldi. Burada sandıkta 267 geçerli oyun 184 ünü AKP, 28 ini MHP, 25 ini CHP, 13 ünü İP, 6 sını SP ve 1 de Cumhur ittifakı aldı.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ise 227 oy Recep Tayyip Erdoğan, 28 oy Muharrem İnce, 7 oy Meral Akşener ve 5 oy Temel Karamollaoğlu’na kullanıldı.

Seçim sonuçlarının belli olmasının ardından AKP’liler sokaklara döküldü. Kutlamalar saatlerce devam etti. Akyazı’nın hemen her yerinden silah sesleri yükseldi. Allahtan bir olay yaşanmadı.

Sakarya’da da Akyazı’ya benzer bir sonuç alındı. Oy dağılımına göre milletvekillikleri partilere şu şekilde dağıldı. AKP 4, CHP 1, MHP 1 VE İP 1 Milletvekili kazandı.

Milletvekillerinin adları şöyle;  AKP'den Ali İhsan Yavuz, Recep Uncuoğlu, Kenan Sofuoğlu ve Çiğdem Erdoğan Atabek, Cumhur ittifakında yer alan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) den Levent Bülbül, Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) Engin Özkoç ve, İyi Parti' den Ümit Dikbayır . 

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ