Akyazı Asayiş
Giriş Tarihi : 23-06-2018 16:21   Güncelleme : 23-06-2018 16:21

FACİANIN YILDÖNÜMÜNDE GÖZYAŞLARI YİNE SEL OLDU

Akyazı’nın Kuzuluk Mahallesinde bulunan ve işletmeciliği Mehmet Kaya ve

FACİANIN YILDÖNÜMÜNDE GÖZYAŞLARI YİNE SEL OLDU

 

Akyazı’nın Kuzuluk Mahallesinde bulunan ve işletmeciliği Mehmet Kaya ve oğlu Kadir Kaya tarafından yapılan Kuzuluk Agualand isimli işyerinde 23 Haziran 2017 de meydana gelen ve tarihe havuz faciası olarak geçen olayın üzerinden bir yıl geçti. Bu olayda Gökay Yıldırımgeç (14) Mert Kaliç(16) ve Nurullah Önlütürk(17) isimli çocuklar havuza yüzmek için girdiklerinde elektrik akımına kapılarak hayatlarını kaybetmişlerdi. Aynı olayda havuzda yüzen çocukların çırpınışlarını gören işletme sahibi Mehmet Kaya ile oğlu Kadir Kaya’da çocukları kurtarmak için havuza atlamış onlarda elektrik akımına kapılarak hayatlarını kaybetmişlerdi.

OLAYIN YILDÖNÜMÜNDE

Hatalar zinciri sonrasında 5 kişinin hayatını kaybettiği bu olayın üzerinden tamı tamına bir yıl geçti. Arkadan geçen bu zaman içerisinde acılı ailelerin acıları dinmek bilmedi ve facianın yıldönümünde de acılı aileler her gün gidip ziyaret ettikleri çocuklarının mezarına yıldönümünde de giderek bir kez daha gözyaşları arasında dualarını yaptı.

UNUTMAK KOLAY OLMAYACAK

Havuz faciasında hayatlarını kaybeden çocukları ailelerinin yanı sıra yakınları, komşuları, arkadaşları, tanıyanlarının bile unutması mümkün olmayacak. Her akla geldiğinde onlar için dualar okunacak ama göz yaşlarına da hakim olunamayacak. Nitekim ilk yıl dönümünde de durum böyle oldu ve ailelerin yanı sıra tüm sevenler de mezar başlarında dualarını yaparken akan gözyaşlarına hakim olamadıkları gözlendi. Onlarda oluşan ortak fikir biz bu çocuklarımızı ölünceye kadar unutmayacağız oldu.

FACİA YARGIDA

23 Haziran 2017 günü meydana gelen havuz faciası ile ilgili Akyazı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame Sakarya Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilir edilmez dava görülmeye başlandı. Tesise elektrik tesisatını yaptığı iddia edilen Kemal D. olay sonrası suya temas eden demir platforma sıva üstü priz tesisatı çekmemesi yüzünden taksirle 5 kişinin ölümüne neden olarak suçlu bulunarak tutuklanmıştı. Aynı iddianamede Akyazı Belediyesi de suçlu bulunmuştu.

MAHKEME SÜRÜYOR

Olayla ilgili ikinci mahkeme 18 Haziran günü görüldü. Mahkeme heyeti olayla ilgili olarak tutuklu bulunan elektrikçi Kemal D.yi adli kontrolle tahliyesine karar vermiş Mahkemenin bu kararı olayda çocuklarını kaybeden ailelerin ve onları savunmakta olan Avukatların itirazına neden olmuştu. Mahkeme 3.duruşmayı 2 Ekim 2018 gününe ertelemişti.

YILDIRIMGEÇ AİLESİ KARARA TEPKİLİ

Vahim olayda 14 yaşındaki çocukları Gökay’ı kaybeden Yıldırımgeç ailesi Mahkemenin verdiği tahliye kararına tepki koydu. Acılı baba Sezer Yıldırımgeç tahliye kararı ile ilgili şu açıklamayı yaptı “ Bu tahliye kararı daha taptaze olan acılarımızı daha da derinleştirmiştir. Biz Adaletin kısa sürede tecelli etmesini, biz suçluların bulunmasını ve cezalandırılmalarını istiyoruz. Bizim başka bir isteğimiz. Bunlar yerine gelirse ancak o zaman acımız hafifler”

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ