Eğitim
Giriş Tarihi : 08-06-2018 21:14   Güncelleme : 08-06-2018 21:14

ŞEHİT YÜZBAŞIDA KARNE TÖRENİ

2017-2018 Öğretim yılı tüm yurtta olduğu gibi Akyazı’da da son zilin çalması

ŞEHİT YÜZBAŞIDA KARNE TÖRENİ

 

2017-2018 Öğretim yılı tüm yurtta olduğu gibi Akyazı’da da son zilin çalması ile sona erdi. Öğretim yılının sona ermesi ile okullarımızda törenler düzenlendi.

Bu törenlerden biri de Akyazı’nın en köklü okullarından biri olan Şehit Yüzbaşı Halil İbrahim Sert Anadolu Lisesinde gerçekleşti.

Okul Bahçesinde yapılan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başladı. Törende konuşan Okul Müdürü Eşref Başer “ Sevgili öğrencilerim bir öğretim yılını daha geride bıraktığımız bugün bir yıl içinde elde ettiğimiz başarılarımızın sonucunu göreceğimiz gün için bir aradayız. Okulumuzda geçirdiğiniz 4 yıl boyunca sizleri Çalışkan, saygılı, bilgili ve topluma örnek birer insan olarak ben ve öğretmenlerimiz gayret gösterdik. 12. Sınıf öğrencilerimizi başka ufuklara doğru uğurlamanın mutluluğunu ve burukluğunu da beraber yaşıyoruz. Bundan sonra yıllar önce okulumuzdan mezun olup şimdi güzel yurdumuzun değişik yerlerinde bir çok önemli görevlerde olduğu gibi ileride sizlerinde başarılı olarak bu görevlerde bulunmanızı temenni ediyorum. Bu okuldan mezun olmanın her zaman gururunu yaşayın. Davranışlarınızı buna göre düzenleyin. Sizler yıl boyunca her alanda gösterdiği başarılarla ön plana çıktınız. Okulumuzu ve Akyazı’nın adını duyurdunuz. Sizlere bundan sonraki hayatınızda sağlık ve başarılar diliyorum.  Allah sizleri iyi insanlarla karşılaştırsın” dedi.

Daha sonra yıl içinde TOYOTA firmasının düzenlediği  proje yarışmasında Marmara birincisi olan aynı proje ile uluslar arası yarışmada 733 proje arasında finale kalma başarısı gösteren Ahmet Yılmaz ile bu projeyi  yarışma sırasında İngilizce olarak tanıtımını yapan Zafer Karaca ile Fatih Yılmaz’a birer plaket verildi.

Daha sonra öğrenciler karne ve başarı belgelerini almak üzere sınıflara dağıldılar. Biz de İngilizce öğretmeni Ercan Arslan'ın sınıfındaki karne dağıtımına katıldık. Karnelerini alan öğrenciler bir süre okuldan ayrılmadılar birbirlerine ve öğretmenlerine veda ettiler. Vedalaşma sırasında oldukça duygulu anlarlar yaşayan öğrencilerin gözyaşlarına hakim olamadıkları görüldü.

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ