Akyazı Spor
Giriş Tarihi : 02-01-2018 17:09   Güncelleme : 02-01-2018 17:09

BELEDİYE BAŞKANI AKCAN’DAN 2017 YILININ YILDIZLARINA ÖDÜL

Göreve seçildiğinden bu yana spora ve sporcuya verdiği destekle ön plana çıkan

BELEDİYE BAŞKANI AKCAN’DAN 2017 YILININ YILDIZLARINA ÖDÜL

Göreve seçildiğinden bu yana spora ve sporcuya verdiği destekle ön plana çıkan Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan bu desteğini 2017 yılında sporun çeşitli alanlarında Sakarya ve Türkiye şampiyonalarında dereceye girerek başarılı olmuş sporcuları ve onları yetiştiren spor adamlarını ödüllendirerek taçlandırdı.

Akyazı Sosyal Gelişim Merkezi salonunda düzenlenen ödül töreni saygı duruşu ve İstiklal marşının söylenmesi ile başladı.

Daha sonra bir konuşma yapan Belediye Başkanı Hasan Akcan şunları söyledi:

“Bu akşam 207 yılında ilçemiz gençlerinin çeşitli spor branşlarında derece almış  olanlarına ve spora destek veren antrenör ve yöneticilerini  ödüllendirmek üzere toplanmış bulunuyoruz. Akyazı nüfusunun yaklaşık yüzde yirmisini okullarımızda okuyan öğrencilerimiz teşkil ediyor. Bu kesimi en iyi şekilde yetiştirmek anne ve baba başta olmak üzere hepimizin en önemli görevidir. Belediye  olarak göreve geldiğimizden beri spora destek amacı ile yaptığımız çalışmalar yeterli olmadı. 2014 yılında okullarımızda sporun 18 dalında yarışmalar düzenledik.  Akyazı’da yaklaşık 18 bin öğrenci olmasına karşılık bu yarışmalara 700 öğrenci katıldı. Bu sayının azlığı bizi çok üzmüştü. Ertesi yıl bu sayı 2 bine ulaştı ancak bu sayı da yeterli değildi. Dünya şampiyonu yetiştiren bir ilçede bu  sayının en az 10 bin olması gerekirdi. 3. Yıl tüm okulların yönetici ve öğretmenlerine bundan böyle okullarınıza spor branşlarına katılan öğrenci sayılarına göre destek vereceğiz, bu konuda tekliflerinizi bekliyorum dememe ve zorlamamıza rağmen hiçbir okulumuzdan hiçbir teklif gelmedi. İnşallah 2018 yılında sporu zorlayarak yaptıracağız. Bu çocuklar bizim geleceğimizdir. Bu ülkenin geleceğidir. Eğer biz bunlara gerekli ehemmiyeti vermezsek, biz bu çocukları iyi eğitemezsek, bu çocuklar bir dahaki 15 Temmuzlarda böyle başarılı olamazlar. Yetiştireceğimiz bu çocuklar bu ülkeye faydalı nesiller olacaktır. Bu duygularla hareket ediyoruz. İnşallah bundan böyle yapacağımız çalışmalarda başta anne babalar olmak üzere hem milli eğitim camiasını da bu çalışmalara katarak bundan sonraki ödül törenlerini spor salonlarında yapacağız.”

Daha sonra söz alan Kaymakam Ömer Kalaylı  208 yılının ülkemiz ve islam aleminin hayırlara vesile olması dilekleri ile başladığı konuşmasında 2017 yılı içinde çocuklarımız, gençlerimiz eğitim öğretim çalışmaları yanında aynı şekilde kültür, sanat ve sportif alanlarda bir takım çalışmalar yaptılar antrenörlerimiz, öğretmenlerimiz ve gençlik ve spor müdürlüğü elemanları tarafından  yetiştirildiler  ve müsabakalarda dereceler elde ettiler. Bu anlamda ilçemizi en iyi şekilde  temsil ettiler. Ben 2017 yılında çeşitli spor dallarında dereceye giren öğrencilerimizi ve onları yetiştiren öğretmen ve antrenörlerimizi  tebrik ediyorum dedi.

Sakarya ASKF Başkanı Yaşar Zımba da yaptığı konuşmada kendi sporculuğu zamanında imkansızlıklar yüzünden spor yapmanın zorluklarından bahsetti ve bugün kapalı salonlar çim sahalar ve diğer imkanlar spor yapmak için çok müsait dedi ve yapılan ödül töreni dolayısı ile Belediye Başkanı Yaşar Zımba’ya teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Akyazı’da 2017 yılında  Yerel, Bölgesel, Ulusal, Uluslararası ve dünya şampiyonalarında branşlarında dereceye giren sporcu, antrenör ve spora destek verenlere ödül töreni yapıldı.

Karate, Tekvando, Güreş, Badminton ve  Bilek güreşi dallarında dereceye giren sporculara belediye Başkanı tarafından birer çeyrek altın ve birer eşofman takımı ile ödüllendirilirken, sporcu ve spora destek veren spor camiası ve Akyazılılara günün anısına birer plaket verildi.

BRANŞLARINA GÖRE ÖDÜLLENDİRİLEN SPORCULAR ŞUNLAR:

JUDO: Irmak Kahveci, Zeynep Serra Üstün, Emirhan Doğan ve Emirhan Hayırlı Türkiye Şampiyonalarında 3.lük .

TEKVANDO: Kübra Sağlam İsmet Kiraz uluslararası şampiyonasında 2.lik ve Türkiye Şampiyonasında 3.lük; Alper Tuna Alan Türkiye Şampiyonasında 1.lik

BİLEK GÜREŞİ: Özkan Aydoğdu Türkiye şampiyonasında 3.lük

GÜREŞ: Yusuf Sayılı: Ankara Gurup Şampiyonasında 3.lük,   Taner Aşan Ankara Gurup Şampiyonasında    3.lük, Hasan Albayrakoğlu   Okullararası  Türkiye Şampiyonasında 3.lük, Erhan Algan Türkiye Şampiyonası ve okullar arası Türkiye Şampiyonasında 3.lük, Talha Beşir Türkiye şampiyonasında 1.lik, Semih Yazıcı Büyükler Türkiye şampiyonasında 3.lük, Bülent Hikmet Veteranlar Dünya şampiyonası 3.lük ve Adem Altun Veteranlar Dünya şampiyonasında 3.lük.

BADMİNTON: Hüseyin Akif Koç  13  yaş altı Türkiye şampiyonası 2.lik, Zülal Pekez 11 yaş altı Türkiye şampiyonası tek bayanlar dalında 3.lük ve 11 yaş altı Türiye  şampiyonası çift bayanlar 1.lik

KARATE: Burak Öztürk, Esra Kocakuzu, Saliha  Yarımbaş, Halil İbrahim Ekinci, Sukeyna Yolcu, Berra Yolcuoğlu, Hasan Efe Aktaş, Enise Özdemir, Zeynep Birinci,  Oğuzhan Ekinci, Murat Kenan Özen, Sare kaya  ve Aylin Şentürk .

Sporcuların ödüllendirilmesinin ardından spora destekleri dolayısı  ile  Dr. Yaşar Yılmaz, ASKF Başkanı Yaşar Zımba, Hamit Altun, Ayhan Özdemir, Mustafa Çelik, Mehmet Öztürk, Cemil Tekin, Alaattin Aydoğdu, İdris Caymaz, Ali Nail Durmuş, Kenan Sofuoğlu, Hakan Özmert, Mustafa ve Sinan Pektemek kardeşler, Fatih Sarı, Sait Okur, Murat Hikmet, Bülent Hikmet, Pınar Batman, Aydın Demiröz, Beyza Yılmaz, Metin Yılmaz, Atilla Karaoğlan, Adnan Bak, Rıdvan Kaya, Sezai Yolcuoğlu, Kamil Özdağ, Şükrü Kurşun, Duygu Kar, Sercan Demirci, Vedat Tekin, Sercan Demirci ve Spor Basını adına Kenan Certel’e günün anısına birer plaket verildi.

Törende ayrıca Akyazı’nın yeni ilçe Spor Müdürü Adem Altun eski spor Müdürü Metin Yılmaz’a Akyazı sporuna yaptığı hizmetler dolayısı ile bir plaket verdi. Klasman hakemimiz Atilla Karaoğlan Belediye Başkanı Hasan Akcan’a bir forma armağan etti.

Ödül töreni toplu fotoğraf çekimi ve davetlilere yapılan ikramla sona erdi.

                                                                                                           

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ