Eğitim
Giriş Tarihi : 21-12-2017 22:42   Güncelleme : 21-12-2017 22:42

NEYİ MEŞHUR BİLİYORUM YARIŞMASI BU YIL KONURALP İLKOKULUNUN

Akyazı Kuzuluk İlkokulunun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa

NEYİ MEŞHUR BİLİYORUM YARIŞMASI BU YIL KONURALP İLKOKULUNUN

Akyazı Kuzuluk İlkokulunun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşadüzenledikleri ilkokullar arası genel kültür ve bilgi yarışması “Neyi Meşhur Biliyorum Ülkemi Tanıyorum” yarışmasının dördüncüsü bugün yapıldı.

28 İlkokulun katıldığı ve Kuzuluk  İhlas Kaplıca Evleri toplantı salonunda yapılan yarışma Konuralp İlkokulunun birinciliği ile sonuçlandı.

Yarışma saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesi ile başladı.

 Oldukça zevkli ve heyecanlı geçen, Tanımadığımızı sevemeyiz sloganıyla yurt sevgisini ve ülke kaynaklarını tanımanın önemini geleceğin nesillerine aktarmayı amaçlayan yarışmada öğrencilere yurdumuzun çeşitli yörelerinin özelliklerinden oluşan 20 soru yöneltildi. 20 soru sonunda 9 okul 20 sorunun 20 sini cevapladı.  19 okulun yarışma dışı kalması ile yedek sorulara geçildi. Yarışma kurallarına göre soruya yanlış cevap veren okul yarışma dışı kaldı. 17. Yedek soru sonunda Konuralp ve Küçücek ilkokulları 170 puanla yarışmaya devam ettiler. 18. Soruyu bilemeyen Küçücek ilkokulu ikinci olurken Konuralp sorulan 38 soruyu da doğru cevaplayarak yarışma birincisi oldu.

 Jüri üyeliklerini Madanoğlu Ortaokulundan Kemal Kara, Küçücek Ortaokulundan Kübra Çallı, Yunus Emre İHL’den Nejla Çelik, Kabakulak AKV ilkokulundan Derye Elbasan ve Ahi Evran Meslek Lisesinden Abdullah Kurtulmuş’un yaptığı yarışmada Atatürk İlkokulu Nevruz Banoğlu İlkokulu ve Mehmet Akif Ersoy İlkokulu aynı puanla 3. Olunca jürü her üç okulu üçüncü olarak ilan etti.

Okul Müdürü Mehmet Salih Şahin ayrıca jüri üyelerine de katkılarından dolayı birer hediye verirken yarışmaya katılan tüm öğrencilere birer katılım belgesi verdi.

Yarışmada Konuralp İlkokulu birinci, Küçücek İlkokulu ikinci, Atatürk, Nevruz Banoğlu ve Mehmet Akif Ersoy ilkokulları da üçüncülüğü paylaştılar. Dereceye giren okulların hediyeleri protokol tarafından verildi.

 Ödül töreni sonrasında öğrencilere ve davetlilere öğrenci velilerince hazırlanan yöresel yiyeceklerden oluşan bir ikramda bulunuldu.

 Büyük ilgi gösterilen yarışmaya protokolün yanı sıra ilçe Milli Eğitim şube Müdürleri, Okul Müdürleri ve kalabalık bir veli topluluğu katıldı.

 

 

  

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ