Akyazı Güncel
Giriş Tarihi : 15-12-2017 20:29   Güncelleme : 15-12-2017 20:29

AKYAZI’YA BİR FESTİVAL KAZANDIRMAK İÇİN YOLA ÇIKTILAR

Eski Halk Eğitim ve Kız Meslek Lisesi Müdürlerinden emekli eğitimci

AKYAZI’YA BİR FESTİVAL KAZANDIRMAK İÇİN YOLA ÇIKTILAR

Eski Halk Eğitim  ve Kız Meslek Lisesi Müdürlerinden emekli eğitimci Saliha Şimşir, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü usta öğreticilerinden Şüheda Yüksel  ve Kuzuluk’lu Nurcan Bağlan  Akyazı’nın da bir festivali olmalı sloganı ile  yola çıktılar.

Çalışkanlıkları ile bilinen bu üç bayan  düşüncelerini paylaşmak üzere Kaymakam Ömer Kalaylı’yı makamında ziyaret ettiler.

Eski Halk Eğitimci Saliha Şimşir  düşüncelerini anlatırken her ilin her ilçenin kendilerine has ürünleri ile ilgili festivalleri varken bizim de simgemiz olan kabakla ilgili festivalimiz neden olmasın diyerek Kaymakam Ömer Kalaylı’ya bunun nasıl olabileceği konusunda açıklamalarda bulundu. Şimşir yıllar önce böyle bir girişimleri olduğunu, ancak yetkili makamların ilgisizliği yüzünden gerçekleştiremediklerini söyledi ve Kaymakam Kalaylı’dan destek olmalarını istedi.

Kaymakam Kalaylı’da neden olmasın diyerek çalıştığı yerlerdeki festivallerden örnekler veri. Dedi ve Konu ile ilgili ilçenin ileri gelen kuruluşları ile düzenleyecekleri bir toplantıda konuyu enine boyuna görüşelim diyerek misafirlerine destek vereceğini söyledi.

 

Konu ile ilgili gelecek hafta içinde Kaymakam Başkanlığında düzenlenecek toplantıda  Akyazı’nın simgesi olan “kabak” ürünü ile ilgili bir festival düzenlenmesi konusunda görüş alışverişinde bulunulacak.

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ