Akyazı Güncel
Giriş Tarihi : 15-12-2017 20:24   Güncelleme : 15-12-2017 20:24

TRAC S.A.B.A.H. İŞBİRLİĞİ

Kısa adı TRAC olan Türkiye Radyo Amatörleri ile Kısa adı S.A.B.A.H. olan

TRAC  S.A.B.A.H. İŞBİRLİĞİ

Kısa adı TRAC olan Türkiye Radyo Amatörleri ile Kısa adı  S.A.B.A.H. olan Sakarya Afet Bilinçlendirme, Afete Hazırlama ve arama kurtarma derneği bundan böyle birlikte çalışmayı kararlaştırdı.

Merkezi Hendek ilçesinde bulunan TRAC Sakarya Şubesi başkan ve üyeleri Merkezi Akyazı’da olan S.A.B.A.H. Derneğinin davetlisi olarak Akyazı’ya yaptıkları ziyaret sırasında bu kararı aldılar.

S.A.B.AH. Derneğinin eğitim merkezi salonunda yapılan toplantı tanışma ile başladı. Her iki Derneğin başkan ve üyelerinin  kendilerini tanıtmalarının ardından dernek faaliyetleri hakkında bilgi alışverişinde bunuldu. Olası afetlerde birlikte çalışma alanları ve birbirlerine nasıl destek olabilecekleri konuları belirlendi.

Toplantıda ayrıca ortak tatbikat yapılması konularında anlaşmaya varıldı. Her iki dernek arasında karşılıklı ziyaretler yapılarak birlikteliğin güçlendirilmesi ve dernekler arsında karşılıklı üye olunması konusunda anlaşmaya varıldı.

Bilindiği gibi her iki dernek te gönüllülük esasına dayalı olarak biri haberleşme diğeri de afetlere karşı vatandaşları hazırlıklı olmaları konularında eğitim veriyor ve uygulamalar yapıyor.

 

  

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ