Eğitim
Giriş Tarihi : 30-11-2017 21:32   Güncelleme : 30-11-2017 21:32

ACA DİGİ SERVİS UYGULAMASINI TANITTI

Projeleri ve uygulamaları ile Akyazı, Sakarya ve Türkiye’de dikkatleri üzerinde toplayan

ACA DİGİ SERVİS UYGULAMASINI TANITTI

Projeleri ve uygulamaları ile Akyazı, Sakarya ve Türkiye’de dikkatleri üzerinde toplayan kısa adı ACA olan Akyazı Cumhuriyet Ana Okulu öğrenci taşımacılığında mükemmel bir uygulama olan bir programın Türkiye’de ilk uygulayıcısı olarak hazırlıklarını tamamladı ve programın işleyişi hakkında düzenlediği bir toplantıda Akyazı Protokolü ve öğrenci velilerine  tanıtım gerçekleştirdi.

Akyazı Sosyal gelişim merkezi salonunda yapılan tanıtım toplantısı Saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesi ile başladı. Daha sonra okulun tanıtımı ile ilgili hazırlanan bir tanıtım slaytı izlendi.

Konu ile ilgili yapılan konuşmalarda ilk konuşmayı okul aile Birliği Başkanı Selma Öztürk yaptı. Öztürk digiservis uygulaması ile çocuklarımız ev ile okul arasında daha güvenli bir şekilde seyahat edebilecekler. Biz veliler de kendimizi daha güvenli hissedeceğiz dedi.

Daha sonra söz alan Yıllardan beri öğrenci servis taşımacılığı yapan Yazgan Turizm şirketi sahibi Ziya Yazgan bizim de ilk defa tanıştığımız bu proje ile bundan böyle daha güvenli ve daha huzurlu bir taşıma yapacağımıza her kes emin olabilir. Mükemmel bir proje en güzel tarafı ise hiç kimse uzun süre yollarda servis beklemek zorunda kalmayacak. Dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Özdemir ise konuşmasında Akyazı Milli Eğitimin bulunduğu nokta hakkında teknik bilgiler verdi. 5900 öğrencinin servisle taşındığını ifade eden Müdür Özdemir, ana sınıfı uygulamasında 1878 öğrenci ile %80 i aştıklarını bunun da Sakarya ortalamasının üzerinde olduklarını ancak bunu yeterli bulmadıklarını ifade etti.

Daha sonra ise Kaymakam Ömer Kalaylı söz aldı.   Kaymakam Kalaylı eğitimin aileden başladığını belirterek daha sonra ise okul öncesi eğitime başlandığını söyledi. Okul öncesi eğitimin geçtiğimiz yıllardaki sayı ile karşılaştırırsak gözle görülür bir artış var hedefimiz bu sayıyı % 80 den % 100 ulaştırmaktır. Dedi. Okul öncesi eğitimin faydalarını ilk okula başlandığında öğretmenlerimiz hemen fark ediyor diyerek idare olarak okul öncesi eğitime her türlü desteği veriyoruz ve vermeye devam edeceğiz. Dedi. Cumhuriyet Ana Okulunun uygulamaya koyacağı digiservis uygulamasının mükemmel bir proje olduğunu düşünüyorum diyerek Türkiye’de ilk olan bu projeyi hayat geçiren Okul Müdürü Fetih Çabukoğlu, Okul aile Birliği ve öğretmenlerimizi kutluyorum dedi.

Programda Digiservis projesinin tanıtımı okul Müdürü Fetih Çabukoğlu tarafından yapıldı. Sinevizyon yardımı ile yapılan tanıtımda proje ile bundan böyle kapılarda uzun süre servis bekleme sorunundan kurtulacak. Bunun için her velide bir akıllı telefon ve internet olacak. Telefonlara Dijiservis programı yüklenecek. Servis yola çıktığından itibaren evinize sizin istediğiniz mesafeye gelince sizi otomatik olarak uyaracak siz de hiç beklemeden çocuğunuzu servise teslim edeceksiniz. Çocuğunuz okula teslim edildiğini, sınıfta olduğunu, okul bitiminde servise bindiğini ve evinize yaklaştığınızda otomatik olarak uyarılacak ve hiç vakit kaybınız olmadan çocuğunuzu servis görevlilerinden teslim alacaksınız dedi.

Projenin tanıtımının ardından davetlilere çay ve pasta ikramında bulunuldu.

 

 

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ