Akyazı Güncel
Giriş Tarihi : 11-10-2017 23:22   Güncelleme : 11-10-2017 23:22

MUHTAR VE PROTOKOL KAHVALTIDA BULUŞTU

Akyazı Muhtarlar Derneğinin Mahalle Muhtarlarıyla yapmakta olduğu

MUHTAR VE PROTOKOL KAHVALTIDA BULUŞTU

 

Akyazı Muhtarlar Derneğinin Mahalle Muhtarlarıyla yapmakta olduğu olağan aylık toplantının Ekim ayına ait olanı İlçe Jandarma Komutanlığı bahçesinde yapıldı. Akyazılı Muhtarlar böylece bir ilki de gerçekleştirmiş oldular.

Ana gündem silah atışlarına önlem alınması ve uyuşturucu ile mücadele

Akyazı Muhtarlar Derneğinin gerçekleştirdiği toplantıda ana gündem maddesi bireysel silahlanma ve silahların yer, zaman ve mekan gözetilmeden ateşlenmesi ve bundan dolayı meydana gelen ölümlü ya da yaralanmalı kazaların önüne geçilmesi, sonraki gündem maddesi ise gün geçtikçe iyice yayılan ve yaş sınırı hızla aşağılara doğru inen uyuşturucuyla mücadele konusu oldu.

Dernek başkanı sıkı işbirliği istedi

Muhtarlar adına konuşan Dernek başkanı ve Durmuşlar Mahalle Muhtarı Bekir Durmuş, silah atışlarından son derece rahatsız olduklarını belirterek, biz Mahalle Muhtarları olarak kendi sınırlarımız içinde silah atılmaması hususunda bazı önlemler alıyor ve sakinlerimizi uyarıyoruz ama istediğimiz gibi bir sonuca ulaşmakta güçlük çekiyoruz. O nedenle el birliği ile daha etkin önlemler almamız lazım dedi.

Muhtarlar Derneği Başkanı Durmuş, silah konusunda olduğu gibi uyuşturucu konusunda da hassas olduklarının altını çizdi ve çocuklarımızın ve gençlerimizin uyuşturucu belasına saplanmadan önce önlem almamız gerekiyor. O nedenle hem silah konusunda hem de uyuşturucu konusunda el birliği ile daha etkin önlemler almamız lazım dedi ve her iki konu içinde Mahalle Muhtarları olarak yapılacak her türlü işbirliğine hazır olduklarının altını çizdi.

Jandarma Komutanı her türlü önlemi alıyoruz

Kahvaltılı toplantıda Mahalle Muhtarlarına hitaben konuşan Jandarma Komutanı Binbaşı Mustafa Hekimoğlu, Dernek başkanının ortaya koyduğu her iki konu önemlidir. Bizde Jandarma olarak üzerimize düşen görevin en iyisini ve en fazlasını yapmanın gayreti içindeyiz. Hem silahsızlanma hem de uyuşturucu ile mücadele konusunda bugüne kadar aldığımız tedbirleri arttırarak sürdürüyoruz. Kaymakamımız, Belediye Başkanımız ve Muhtarlarımızla birlikte el ele vererek alacağımız daha ciddi tedbirlerle her iki sorunu sıfıra indirmeye kararlıyız dedi.

Akcan’da işbirliği yapılmasını istedi

Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Hasan Akcan’da bireysel silahlanmanın tehlikeli boyutlara ulaştığını belirterek, silah kullanılmaması konusunda Kaymakamlığımız ve Güvenlik Güçlerimizle birlikte başlattığımız çalışmalar aralıksız sürüyor. Bu çalışmaları genişletme adına halkın bilinçlendirilmesi için afişler bastırıyoruz ve bu afişleri İlçemizin en ücra köşesine kadar götürüp asacağız. Belediyemiz yayın cihazından yararlanarak yaptıracağımız anonslarla yine halkımızı bilinçlendirmeye gayret göstereceğiz. Bu konuda yazılı ve görsel basın ile internet sitelerimizden de destek isteyeceğiz dedi.

Belediye Başkanı Hasan Akcan, bir taraftan silah atılmasının yaygınlaşmasını önlemeye çalışırken bir diğer taraftan da çocuk ve gençlerimizi uyuşturucu belasından nasıl kurtarırızla ilgili çalışmalarımız sürüyor. Her geçen gün adını yeni yeni duymaya başladığımız maddelerin çocuklarımız ve gençlerimiz tarafından kullanılmaya başlandığını da üzüntüyle öğreniyoruz. Hem silahsızlanma hem de uyuşturucuyla mücadele konusunda herkes üzerine düşen görevi eksiksiz yerine getirmelidir. Her iki konuda Kaymakamlık, Güvenlik güçlerimiz ve Belediye olarak başlatacağımız tüm çalışmalarda siz değerli Muhtarlarımızı yanımızda görmek istiyoruz dedi ve bu konuda herkesi sorumluluk bilinci içinde göreve çağırdı.

Kaymakam Kalaylıda destek istedi

Muhtarlarla yapılan kahvaltılı toplantıda son konuşan isim İlçe Kaymakamı Ömer Kalaylı oldu. Kalaylıda her iki konunun çok önemli olduğunu altını çizdi ve bu iki sorunu kökünden kazımak için başlattıkları çalışmalarda önemli mesafe kat ettiklerini söyledi ve Kaymakamlık, Güvenlik Kurumlarımız ve Belediyemizin yanı sıra Mahalle Muhtarlarımıza, Milli Eğitim yetkililerine, İlçe Müftülüğümüze ve STK başkan ve yöneticilerine de önemli görevler düşmektedir. Onlarda kendi sorumluluk alanlarında bu iki konuyu bıkmadan usanmadan işlemeli ve vatandaşlarımızı uyarmalıdırlar. Bu konularda herkes elini taşın altına koyarsa biz bu sorunların üstesinden geliriz. Onun için herkesten destek bekliyorum dedi.

Muhtarlar sorunlarını aktardı

Yetkili ağızlardan iki önemli konuyla ilgili olarak yapılan konuşmaları dinleyen Mahalle Muhtarları konuşmaların tamamlanmasının ardından kendi aralarında sorunları ile ilgili konuşmalar yaptılar ve sorunların sorunsuz hale gelmesi konusunda yetkililerden destek talebinde bulundular.

Kimler katıldı

 

Akyazı Muhtarlar Derneğinin öncülüğünde gerçekleşen kahvaltılı aylık olagan toplantıya Muhtarların ve konuşma yapan yetkililerin yanı sıra Emniyet Müdürü İbrahim Bedir, İlçe Tarım Müdürü Veysel Meydan, İlçe Spor Müdürü Adem Altun, Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Dr. Gülşah Yılmaz ile Milli Eğitimden bir yetkili katıldı.

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ