Akyazı Asayiş
Giriş Tarihi : 09-10-2017 15:26   Güncelleme : 09-10-2017 15:26

AKYAZI BELEDİYESİNİN 2018 YILI BÜTÇESİ 48 MİLYON LİRA

Akyazı Belediye Meclisi, Ekim ayına ait olağan ilk toplantısında

AKYAZI BELEDİYESİNİN 2018 YILI BÜTÇESİ 48 MİLYON LİRA

Akyazı Belediye Meclisi, Ekim ayına ait olağan ilk toplantısında Muhasebe Müdürlüğü tarafından hazırlanıp Meclise getirilen, Meclis tarafından da Plan ve Bütçe Komisyonuna gönderilen 2018 yılı bütçesi ile yine Meclis tarafından görüşülüp karara bağlanan ve onay için Büyükşehir Belediye Meclisine gönderilen ancak B.Ş.Belediye Meclisi tarafından kabul edilmeyerek geri gönderilen imar değişikliğine ilişkin tekrar İmar Komisyonuna gönderilen kararını görüşmek üzere ikinci kez toplandı.

Hasan Akcan tarafından yönetilen Akyazı Belediye Meclisinin Ekim ayına ait ikinci toplantısında 2018 yılına ait gelir ve gider bütçesinin Komisyondan geldiği şekli ile aynen kabul edilmesine karar verdi. Buna göre Akyazı Belediyesinin 2017 yılında 40 milyon lira olan bütçesi 2018 yılı için 8 milyon lira daha arttırılarak 48 milyon liraya yükselmiş oldu.

Gündemin diğer maddesi ise Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından onanmayarak geri gönderilen  Mülkiyeti Akyazı Belediyesine ait olan Ömercikler mahallesi 32 ada 1 nolu, 33 ada 1 nolu v e 133 ada 87 nolu parsellere ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğine ilişkin ve bir önceki toplantıda İmar komisyonuna gönderilen itiraz maddesinin görüşülmesi oldu. Madde Meclis tarafından Komisyondan geldiği şekli ile kabul edilerek tekrar Büyük Şehir Belediye Meclise gönderilmesi yönünde karar verdi.

 

Bu durumda bahse konu olan şu anda kapalı Pazar yeri olarak kullanılan yerin yapılacak olan imar değişikliği ile başka amaçlar içinde kullanılacak hale getirilmesi bir kez daha kabul edilmiş oldu. Buna ilişkin daha önce alınan uygulama imar değişikliği kararını kabul etmeyen değişikliği benimsemeyen  bugün kullanılmakta olan kapalı Pazar yerinde istenen değişikliğin yapılması halinde mevcut olan dükkan adedinin hayli düşeceği, yapılacak olan yeni dükkanların M2 olarak daha da küçüleceğini gerekçe olarak gösteren Büyükşehir Belediye Meclisinin Akyazı Belediye Meclisinin eski kararında ısrarcı olmasını nasıl değerlendireceği Akyazı’da merak konusu oldu.  

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ